Τα 20 καλύτερα tips ομορφιάς

Πρόσωπο
1. «Αν έχω μαύρα στίγματα και δεν έχω χρόνο για έναν καλό καθαρισμό σε ειδικό, μετά το μπάνιο –που οι πόροι έχουν ανοίξει από τους υδρατμούς– περνάω πάνω από τη μύτη μου ένα κομμάτι οδοντικό νήμα και το κρατάω καλά τεντωμένο. Είναι σωτήριο. Δεν χρησιμοποιούμε τα χέρια μας για να ζουλήξουμε το στίγμα, κι έτσι αποφεύγονται οι κοκκινίλες ή ο κίνδυνος μόλυνσης».

2. «Έχω πάντα στο γραφείο ένα σπρέι νερού για να ψεκάζομαι κάθε τόσο. Κάνω έτσι κάτι για την υγεία της επιδερμίδας, ακόμα κι αν έχω τόσo πολλή δουλειά, που δεν μπορώ καν να σηκωθώ από την καρέκλα μου».

3. «Δεν συμπαθώ τα self-tan, όμως έχω ανακαλύψει μια άλλη χρήση τους. Βάζω λίγο μόνο στα ζυγωματικά, κι έτσι έχω το εφέ του μπρόνζινγκ ακόμα και τελείως αμακιγιάριστη».

4. «Όταν βάζω self-tan, για πιο φυσικό αποτέλεσμα, με ένα Q-tip σβήνω την περίσσεια προϊόντος γύρω από τα φρύδια και τις ρίζες των μαλλιών».

5. «Διάβασα ότι το μαξιλάρι προκαλεί γραμμές στο πρόσωπο και ότι κάποιες γυναίκες που κοιμούνται πάντα από την ίδια πλευρά έχουν πιο ταλαιπωρημένη επιδερμίδα σε εκείνη την περιοχή. Έτσι, αγόρασα σατέν μαξιλαροθήκες».

Μακιγιάζ
6. «Για να αποφύγω να μπει το κονσίλερ μέσα στις λεπτές γραμμές γύρω από τα μάτια, και έτσι να τις τονίσει, παίρνω με το δάχτυλο λίγη κρέμα ματιών, την περνάω πάνω από το κονσίλερ και ταμπονάρω στο ευαίσθητο δέρμα κάτω από τα μάτια. Είναι σαν να μη φοράω μακιγιάζ στο σημείο!»

7. «Επειδή δεν έχω καθόλου σταθερά χέρια, όμως μου αρέσει να φοράω αϊ-λάινερ, αντί να χρησιμοποιήσω τη λεπτή μύτη, απλώς ακουμπάω την πιο χοντρή βάση του πινέλου πάνω στο μάτι και επαναλαμβάνω 3-4 φορές, μέχρι να σχηματιστεί η γραμμή».

8. «Αν τα μολύβια των ματιών και των χειλιών που χρησιμοποιώ είναι πολύ μαλακά, τα βάζω στο ψυγείο για περίπου μία ώρα πριν τα ξύσω. Έτσι, δεν κινδυνεύει να σπάσει η μύτη τους».

9. «Όταν βάζω ρουζ, στριφογυρίζω το πινέλο σε μικρούς κύκλους από τα ζυγωματικά μέχρι τις ρίζες των μαλλιών. Το αποτέλεσμα είναι τέλειο, σαν από αερογράφο».

10. «Αν δεν έχω το κατάλληλο μολύβι χειλιών, χρησιμοποιώ ως βάση του κραγιόν μια σκιά που ταιριάζει. Διαρκεί και μου αρέσει το ματ φινίρισμα που δημιουργείται».

11. «Όταν θέλω πλούσιες βλεφαρίδες χωρίς υπερβολές, βάζω στο πάνω βλέφαρο τις ψεύτικες βλεφαρίδες που προορίζονται για το κάτω. Έτσι, φαίνονται πιο πυκνές, αλλά όχι πιο μακριές».

12. «Επειδή δεν πετυχαίνω καλά το smokey μακιγιάζ ματιών –πάντα φαίνεται ψεύτικο–, βάζω πρώτα λίγη ενυδατική κρέμα στην περιοχή. Έτσι, το μολύβι “σβήνει” φυσικά από μόνο του».

Σώμα
13. «Πριν κάνω ντους, περνάω μια βούρτσα από τα πόδια, τον θώρακα, τα χέρια και την πλάτη μου. Λέγεται “στεγνό βούρτσισμα”, ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος και κάνει απολέπιση».

14. «Έχω πάντα λάδι σώματος στο ντους. Όταν τελειώσω και κλείσω το νερό, το απλώνω στα ακόμα υγρά χέρια και πόδια μου. Σκουπίζομαι απαλά και έχω λεία επιδερμίδα όλη την ημέρα».

Νύχια
15. «Αν δεν έχεις χρόνο και θέλεις να στεγνώσει πιο γρήγορα το βερνίκι στα νύχια σου, βούτα τα δάχτυλά σου σε παγωμένο νερό! Πιάνει!»

16. «Αν πρόκειται να πειραματιστώ με το βερνίκι νυχιών, περνάω ένα Q-tip βουτηγμένο σε λάδι γύρω από τα νύχια. Αυτό θα απομακρύνει πιο εύκολα τυχόν ατυχήματα με το βερνίκι».

17. «Αν έχει φθαρεί το βερνίκι στις άκρες, περνάω από πάνω ένα διαφανές γκλίτερ, που δεν απαιτεί ιδιαίτερη ακρίβεια. Έτσι, ένα μανικιούρ μπορεί να διατηρηθεί για πάντα!»

Μαλλιά
18. «Αφού στεγνώσω τα μαλλιά μου, τα γυρνάω ανάποδα και τα πιάνω όλα στην κορυφή του κεφαλιού με ένα κλάμερ. Μετά βάφομαι με την ησυχία μου και, όταν τελειώσω με το μακιγιάζ, βγάζω το κλάμερ και έχω ξαφνικά μαλλιά με όγκο».

19. «Αντί για τις κλασικές πετσέτες, στεγνώνω τα μαλλιά μου με ένα παλιό μακό χωρίς να τα ταλαιπωρώ πολύ. Έχω παρατηρήσει πολύ λιγότερο σπάσιμο από τότε που άρχισα να το κάνω».

20. «Έχω τη θεωρία ότι το κοντίσιονερ λειτουργεί καλύτερα όταν το ξεπλένω με χλιαρό νερό, αντί για καυτό. Μου φαίνεται μετά ότι τα μαλλιά έχουν μεγαλύτερη λάμψη. Νομίζω ότι αφήνει και μια ελάχιστη ποσότητα πάνω στην τρίχα, που την προστατεύει».

Πηγή: