Καραντίνα τέλος: 8 tips ομορφιάς για να βγεις πιο καλλονή από ποτέ

Τα tips ομορφιάς για μετά την καραντίνα

Άλλαξε σνακ

Καρύδια, αμύγδαλα, μπάρες δημητριακών, οι μικρές μπουκιές ανάμεσα στα γεύματα είναι τόσο απαραίτητες όσο και προβλέψιμες. Άλλαξε τις συνήθειές σου και πάρε μαζί σου μισό αβοκάντο αν θες μία μερίδα για σνακ ή ένα ολόκληρο, κομμένο σε δύο κομμάτια, αν θέλεις δύο μερίδες.

Στην υγειά σου

Αν το smoothie σου φαίνεται μεγάλο σε ποσότητα, φτιάξε ένα το πρωί και αποθήκευσε τη μισή ποσότητα στο ψυγείο για το απόγευμα ή αγόρασε ένα μίνι χυμό με όσο περισσότερα φυσικά συστατικά μπορείς, προτιμώντας το ρόδι ή το γκρέιπφρουτ ως φυσικό συστατικό για έξτρα ενέργεια.

Εφάρμοσε νέα διατροφικά tips και ανέδειξε την ομορφιά σου μετά την καραντίνα

Σημασία δεν έχει μόνο τι τρως αλλά και πώς το τρως. Άλλαξε τον τρόπο που αντιμετωπίζεις το φαγητό για να έχεις καλύτερα αποτελέσματα στη διατροφή σου.

  • Απόλαυσε την πρώτη μπουκιά: Οι γευστικοί κάλυκες κουράζονται πολύ γρήγορα και ενώ στις πρώτες μπουκιές είναι ενεργοποιημένοι, όσο περισσότερο μασάς τόσο ατονούν και χάνεις λίγο από τη γεύση αυτού που δοκιμάζεις.
  • Κατανάλωσε με μέτρο τα εμπλουτισμένα τρόφιμα: Τέτοια μπορεί να είναι: Φυσικός χυμός πορτοκάλι εμπλουτισμένος με ασβέστιο, γάλα εμπλουτισμένο με βιταμίνη D, τρόφιμα εμπλουτισμένα με σίδηρο κλπ. Συνιστάται να υπάρχει μέτρο ώστε ούτε να τρέφεσαι αποκλειστικά με αυτά αλλά ούτε και να τα στερείς από τη διατροφή σου. Η ετικέτα με τη διατροφική αξία κάθε τροφίμου σου λέει ακριβώς τα συστατικά που περιέχει και από εκεί παίρνεις όσες πληροφορίες χρειάζεσαι
  • Δες το θετικά: Αντί να λιγουρεύεσαι όλα όσα δεν κάνεις να φας, πάρε απόφαση ότι θα τρως φρούτα και λαχανικά για να είσαι υγιής και να μην ξεφεύγεις από το βάρος που θέλεις. Αντίθετα, όταν σκέφτεσαι γλυκά, πίτσες και παρόμοιες τροφές, είναι πολύ πιθανό να μην αντισταθείς στον πειρασμό και να υποκύψεις.

Η ομορφιά πηγάζει από μέσα – Tips για να βάλεις προτεραιότητα στις αξίες σου μετά την καραντίνα

Η οικογένεια, οι φίλοι και οι συνάδελφοι είναι οι άνθρωποι που επηρεάζουν τις αξίες μας. Θαυμάζουμε ή αποφεύγουμε καταστάσεις και κάπως έτσι διαμορφώνεται και η προσωπική μας στάση ζωής. Έρευνες δείχνουν πώς ιεραρχούμε τις αξίες μας:

  • Αυτοπεποίθηση 27,9%
  • Ευγένεια 20%
  • Φιλοδοξία 12,6%
  • Γενναιοδωρία 10,7%
  • Άλλα 8,7%
  • Ανταγωνισμός 5,5%
  • Πνευματικότητα 5,8%
  • Καλαισθησία 4,5%
  • Ζεν 3,9%

Digital fitness και tips ομορφιάς για καραντίνα

Βρες έναν λογαριασμό στο Instagram με τη γυμναστική που σου αρέσει και ακολούθησέ τον για να εμπνέεσαι και να βάζεις νέους στόχους. Αν έχεις μεγαλύτερη ευχέρεια με τις εφαρμογές στο κινητό σου κατέβασε κάποια σχετική με την άσκηση ή τη διατροφή σου και βάλε την πρόοδό σου στο μικροσκόπιο χωρίς να βγεις καν από το σπίτι!

Επένδυσε στο αθλητικό σου outfit για να είσαι στιλάτη

Η γυμναστική σου είτε είναι περπάτημα είτε κάποιο απαιτητικό άθλημα γίνεται καλύτερη όταν φοράς καλής ποιότητα αθλητικά παπούτσια και ρούχα που να σου αρέσουν και να είναι άνετα. Κάνε μια έρευνα αγοράς για να εντοπίσεις τα καλύτερα αθλητικά κομμάτια που θα σου δώσουν έναν ακόμη λόγο να θέλεις να ασχοληθείς με το σώμα σου

Γίνε πιο αθλητική με το σκύλο σου – Ένα από τα μεγαλύτερα tips ομορφιάς μετά την καραντίνα

Κάνε το σκύλο σου πιο χαρούμενο και υγιή και δες τα περιττά κιλά να φεύγουν από πάνω σου με μεγάλες βόλτες στη φύση. Όποτε βρίσκεις χρόνο, αντί να πας στο κοντινό πάρκο της γειτονιάς, επίλεξε μια λίμνη, έναν κήπο, μια παραλία για να περάσετε και οι δύο όμορφα και να δώσετε ένα καλό δώρο στο σώμα σας.

Δοκίμασε τα νέα superfoods

  • Λάδι αβοκάντο: Αποχαιρέτα το λάδι καρύδας που χρησιμοποιούσες στη μαγειρική και ως καλλυντικό και βάλε το αβοκάντο στη ζωή σου, αυτή τη φορά όμως μόνο το λάδι του. Βελτιώνει την λειτουργία της καρδιάς, κάνει το δέρμα σου να λάμπει ενώ έχει έντονη αντιοξειδωτική δράση.
  • Κουφοξυλιά ή σαμπούκος: Πρόκειται για ένα φυτό που έχει ισχυρή αντιμικροβιακή δράση και είναι ιδανικό για την αντιμετώπιση του βραχνιασμένου λαιμού και των λοιπών συμπτωμάτων του κρυώματος. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τους καρπούς του στην παραγωγή μαρμελάδας ή ζελέ.
  • Ροζ ανανάς: Η καινούρια χρονιά θα φέρει κόκκινους, ροζ και μοβ ανανάδες στο πιάτο μας με πάρα πολλά οφέλη για την υγεία μας. Η νέα εκδοχή του αγαπημένου φρούτου είναι γενετικά τροποποιημένη, περιέχει λυκοπένιο, ουσία που δίνει το κόκκινο χρώμα στην τομάτα και συνδέεται με την πρόληψη του καρκίνου.
  • Μπιζέλια: Δεν πρόκειται για μια νέα ανακάλυψη ούτε μας γεμίζουν και πολύ το μάτι, παρόλ’ αυτά, είναι από τα πιο ωφέλιμα πράσινα λαχανικά είτε τα φας ωμά, είτε βραστά ή με όποιο τρόπο επιλέξεις συνοδευτικό σε κάποιο κύριο πιάτο ή μόνο του σαν πρώτο πιάτο.

Πηγή: https://www.glittermag.gr/karantina-telos-8-tips-omorfias-gia-na-vgeis-pio-kalloni-apo-pote/